Пільги

Щодо надання пільг:

Для отримання інформації щодо пільг та субсидій, слід звертатися до районних відділів соціального захисту управління  соціального захисту.
Контакти відділів соціального захисту м. Львова.
Галицький - 261-44-50
Личаківський - 254-62-89
Сихівський - 254-64-80 , - 254-64-88
Франківський - 237-17-18
Шевченківський - 252-28-40
  

Особа, яка має право на пільги при оплаті житлово-комунальних послуг, виявила бажання скористатись своїм правом, вона має подати в установленому порядку заяву до організації - надавача послуг. Нарахування пільг на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання проводиться з дня подачі заяви. До заяви про надання пільг необхідно долучити наступні документи:

1.     копія довідки про включення пільговика до єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків (ЄДАРП).

2.     копія документу, що підтверджує право пільговика та членів його сім’ї на пільги (тобто, посвідчення учасника бойових дій, інваліда війни, члена сім’ї загиблого військовослужбовця тощо);

3.     копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

4.     копія паспорта;

5.     довідка форми 2 (про склад сім’ї) надана ЛКП, ОСББ, ЖБК тощо.

     Відповідно до п.2 Постанови Кабінету Міністрів України №409 від 06.08.2014р. «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» пільги надаються, виходячи з соціальних норм та нормативів користування житлово-комунальними послугами.

Громадянам, які відповідно до законодавства мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг, установлено соціальну норму житла :

  • для централізованого та індивідуального опалення (теплопостачання) незалежно від джерела та виду енергії – 21 кв.метр опалювальної площі на 1особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.
  • для користування послугами з централізованого постачання гарячої води – 1,6 куб.метра на особу в місяць

            У разі перерви у наданні послуг з централізованого постачання гарячої води (більш як на 14 діб) в установленому законом порядку – 4 куб.метри холодної води на одну особу на місяць.

         Відповідно до роз’яснення Департаменту економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №8/10-873-16 від 11.07.2016р., у разі перерви у наданні послуг з централізованого гарячого водопостачання тривалий час (більше  14 днів в одному місяці), збільшується соціальний норматив для користування послугами з постачання холодної води - 4 куб.метри/особу/місяць, а саме збільшується обсяг холодної води за рахунок обсягу гарячої води виходячи з розрахунку:  2,4 м3 + 1,6 м3, ( обсяги гарячої води дорівнюють нулю). Тобто соціальний  норматив на послугу з гарячого водопостачання  знімається.

      Враховуючи викладене, у разі перерви у наданні послуг з гарячого водопостачання більш як на 14 днів, збільшується соціальний норматив для користування послугами з постачання холодної води (4 куб.метри/особу/місяць) та знімається соціальний норматив на послугу з гарячого водопостачання.

Відповідно до змін, внесених постановою КМУ №319 від 27.04.2016р. «У разі призначення субсидії ,  пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку), у період її отримання не нараховуються.»