Розяснення що до платіжок!!!

 З 1 грудня 2021 р змінено порядок розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі послуг з постачання теплової енергії та гарячої води. Відтак, ці зміни відображено окремими рядками у квитанціях до оплати за послуги з постачання тепла та гарячої води.

Порядок такого розподілу визначено статтею 10 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», та Методикою розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, що затверджена наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 28.12.2018 № 315.
«Відповідно до вказаної Методики загальний обсяг спожитої теплової енергії та гарячої води у будівлі складається з наступних основних складових:
— обсягу теплової енергії на опалення приміщення споживача (квартири, нежитлового приміщення);
— обсягу теплової енергії на опалення місць загального користування (МЗК) та допоміжних приміщень будинку;
— обсягу теплової енергії на забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення;
— обсягу теплової енергії на забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем гарячого водопостачання;
— обсягу гарячої води.
Відповідно, з 1 грудня 2021 року вказані складові теплової енергії та гарячої води відображено окремими рядками у повідомленні до оплати (квитанції) за послуги з постачання теплової енергії та гарячої води.
Окрім того, з 1 грудня 2021 року споживачам виставляється до оплати плата за абонентське обслуговування за послугу з постачання теплової енергії та плата за абонентське обслуговування за послугу з постачання гарячої води».
Так плата за абонентське обслуговування нараховується споживачам, що мешкають у багатоквартирних житлових будинках. Вона визначається виконавцем комунальних послуг у розрахунку на 1 абонента на місяць. Тобто плата за абонентське обслуговування розраховується не за обсяги спожитих послуг, а в розрахунку на 1 абонента та виставлятиметься як окремий платіж.

Надрукувати